Известие

Collapse
No announcement yet.

156 Глъхне и пука при студен старт ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
    Пак да ПОДЧЕРТАЯ, че става въпрос за първите няколко секунди работа на мотора. Докато се изключи смукача минава доста повече време и на дали някой го интересува какво става с тая сонда дето толкова се спряга тука. Тогава вече мотора си пее песничката и всичко си е ОК. При мен точно припуква няколко пъти и ми намирисва на неизгорял бензин, както и не работи с всички налични цилиндри. Това всичко за няколко секунди след завъртане на ключа.
    Aз те разбрах много добре, но тук започнаха всички да пишат ламбда сонда и темата се изкилифарчи. За да се хване твоя проблем се пуска комп още на контакт и се гледа какво става още от студен двигател. Като запалиш отначало излиза ли бял пушек?
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Aз те разбрах много добре, но тук започнаха всички да пишат ламбда сонда и темата се изкилифарчи. За да се хване твоя проблем се пуска комп още на контакт и се гледа какво става още от студен двигател. Като запалиш отначало излиза ли бял пушек?
      Не, няма никакъв пушек. Колкото е по студено по трудно запалвам. Тази сутрин от 5-тия път.
      ----------------------
      156 SW 1.8TS 07.2001
      Fiat Tipo 1.4Mi
      ----------------------

Comment

Нямама възможност, а и време да се занимавам сега с колата, но горе-долу имам същия проблем от началото на август. 1 палене колата си пали и след 1 сек. гасне, 2 палене няма пробелми, оборотите са вдигнати и се работи добре, но пипнеш ли газта се дави и гасне. Загрее ли колата върви на бензин и пали.

На диагностиката ламбдата ми работеше коректно, но след като загря колата, така, че има логика и приемам, че не участва при 1 палене. Дебитометъра беше ОК. След като разгледах и поразпитах аз мисля, да сменя темп. датчик, но преди това ще отида да ми настроят ГИ. Почна да се скапва и вървежа на газ и дигна разхода с ~ 1.5л.
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

глъхнене

Същия проблем го прави и мойта - като запалиш не работи на всички цилиндри, а ако натиснеш газта - глъхне и иска да гасне. Това цялото около минута, после се оправя все едно никога нищо не е имало. Колкото е по-студено, толкова по-осезаем е проблема, като е съчетано с едвааааа уловим спад в мощността на газ.
          В 100на прочетени от мен теми в английски и австралийски форуми на Нисан с газови уредби отн. идентичен проблем се оказва (доколкото разбирам от автомобили) че там иде от клапаните, които от високата температура на газта постепенно се вкопавали. Но не претендирам че тука е същото, аз лично не съм чул или чел смислено обяснение за тоя проблем. Наесен като я изкарам от гаража и отида при майстора да ми смени маслото, ще се допитам до него.
          Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 10:51.
          Alfa 156 2.0 - ех,
          Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
          Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
          Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Не намесвайте газта... аз газ не съм слагал и пак си го имам този проблем! Истината е на друго място...
            www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
              Да , може да е от много неща . Аз лично съм го виждал това поведение при неподходящ за модела на колата дебитомер, а той може да се провери лесно.
              Освен това съм чел в чужди форуми следното: слагаш нова ламбда , обаче дебитомера ако ти е мъртвец може да "умори" новата ламбда за няколко месеца.

Да това за дебитомера си много прав,че от него се получава пукане...

Comment

При ТС, квото и да стане с мотора, резултата е пукане, тресене, кофти обороти и другите му майни там, от които всички страдаме тука.
                Тва да се пуска такава тема, според мен е напълно излишно.
                Решение онлайн няма да се намери. Както няма такова универсално. Лайната са големи, ако ще и най-безобидното нещичко да се е цакнало (пък те май са си доста нещата).
                И при мене го прави това с първото палене, и въобще не смятам на се ровя да търся от кво е... факал съм я... нали работи след 1 мин. или от второто палене.
                Всичко друго са ремонти за много пари и в повечето случаи без резултат. Тоя мотор така си прави и те тва е... триаа да е всичко отлично, че да нямаш проблем. Пък мое ли тва да е така на 20 годишна кола. Отговора е - НЕ. Освен ако не налееш пари за една такава нова.
                Общо взето не си заслужава.
                Карай си колата и си свиркай .. ич да не та ибе
                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                  Нямама възможност, а и време да се занимавам сега с колата, но горе-долу имам същия проблем от началото на август. 1 палене колата си пали и след 1 сек. гасне, 2 палене няма пробелми, оборотите са вдигнати и се работи добре, но пипнеш ли газта се дави и гасне. Загрее ли колата върви на бензин и пали.

На диагностиката ламбдата ми работеше коректно, но след като загря колата, така, че има логика и приемам, че не участва при 1 палене. Дебитометъра беше ОК. След като разгледах и поразпитах аз мисля, да сменя темп. датчик, но преди това ще отида да ми настроят ГИ. Почна да се скапва и вървежа на газ и дигна разхода с ~ 1.5л.
                  Не, първо оправи колата на бензин и дотогава не пускай инжекциона на газта. Когато видиш, че колата ти върви и пали перфектно на бензин - тогава се заеми с газовия. Иначе ще имаш мишмаш

---------- Post added at 06:53 ---------- Previous post was at 06:44 ----------

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                  При ТС, квото и да стане с мотора, резултата е пукане, тресене, кофти обороти и другите му майни там, от които всички страдаме тука.
                  Тва да се пуска такава тема, според мен е напълно излишно.
                  Решение онлайн няма да се намери. Както няма такова универсално. Лайната са големи, ако ще и най-безобидното нещичко да се е цакнало (пък те май са си доста нещата).
                  И при мене го прави това с първото палене, и въобще не смятам на се ровя да търся от кво е... факал съм я... нали работи след 1 мин. или от второто палене.
                  Всичко друго са ремонти за много пари и в повечето случаи без резултат. Тоя мотор така си прави и те тва е... триаа да е всичко отлично, че да нямаш проблем. Пък мое ли тва да е така на 20 годишна кола. Отговора е - НЕ. Освен ако не налееш пари за една такава нова.
                  Общо взето не си заслужава.
                  Карай си колата и си свиркай .. ич да не та ибе
                  Не е така. Всичко най-общо идва в повечето случай от газта. Доказах го вече на няколко души, при мен на едната 1.8-та също го имаше навремето. Настроих я на бензин, след това я настроих на газ. Докато я настройвах на газ ми вкара грешки за сместа и продължих докато престана да ми вкарва грешки.След това заспа и на бензин и на газ и сега нямам проблеми на нито една от колите.
                  Когато ми даваха колите след слагането на газовите винаги идваха с грешки ламбда сонда интегратор, ламбда, грешна въздушна смес, дебитомер по някой път. След настройки и в движение всичко това изчезваше и НИЩО НЕ СЪМ СМЕНЯЛ!!! Но това важи за нови газови инжекциони.
                  Но за да настроиш колата се пускат едновременно два кабела и две програми - за газта и за бензина. Ако някой иска - да заповяда да му покажа
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Не е така. Всичко най-общо идва в повечето случай от газта. Доказах го вече на няколко души, при мен на едната 1.8-та също го имаше навремето. Настроих я на бензин, след това я настроих на газ. Докато я настройвах на газ ми вкара грешки за сместа и продължих докато престана да ми вкарва грешки.След това заспа и на бензин и на газ и сега нямам проблеми на нито една от колите.
                    Когато ми даваха колите след слагането на газовите винаги идваха с грешки ламбда сонда интегратор, ламбда, грешна въздушна смес, дебитомер по някой път. След настройки и в движение всичко това изчезваше и НИЩО НЕ СЪМ СМЕНЯЛ!!! Но това важи за нови газови инжекциони.
                    Но за да настроиш колата се пускат едновременно два кабела и две програми - за газта и за бензина. Ако някой иска - да заповяда да му покажа
                    Добре де, моята кола това с първото палене си го прави още от как я взех. Тогава газ нямаше и не е имала. После я карах 4-5 месеца преди да сложа ГИ-то. Нямало е сутрин дето да запали и да не глъхне.
                    Тъй че моя проблем специално (а и не само) си съществува дооста от преди да сложа ГИ, за това не мисля, че е от него
                    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                      Добре де, моята кола това с първото палене си го прави още от как я взех. Тогава газ нямаше и не е имала. После я карах 4-5 месеца преди да сложа ГИ-то. Нямало е сутрин дето да запали и да не глъхне.
                      Тъй че моя проблем специално (а и не само) си съществува дооста от преди да сложа ГИ, за това не мисля, че е от него
                      И това се оправя, но трябва да се погледне с комп. И аз съм имал този проблем на едната
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
                        Пак да ПОДЧЕРТАЯ, че става въпрос за първите няколко секунди работа на мотора. Докато се изключи смукача минава доста повече време и на дали някой го интересува какво става с тая сонда дето толкова се спряга тука. Тогава вече мотора си пее песничката и всичко си е ОК. При мен точно припуква няколко пъти и ми намирисва на неизгорял бензин, както и не работи с всички налични цилиндри. Това всичко за няколко секунди след завъртане на ключа.
                        При мен е първите 3 минути, тоест времето откакто се запали колата, докато мине на газ. Влезе ли в газов режим проблема изчезва, както споменаха други колеги преди мен.
                        Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                          При мен е първите 3 минути, тоест времето откакто се запали колата, докато мине на газ. Влезе ли в газов режим проблема изчезва, както споменаха други колеги преди мен.
                          Ами аз вече споменах - оправи я само на бензин и после виж газовата. Защото тя ти вкарва грешни адаптации на ЕКУ-то
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Ами аз вече споменах - оправи я само на бензин и после виж газовата. Защото тя ти вкарва грешни адаптации на ЕКУ-то
                            Какво да и оправям ти нали сам видя че не ми вади никакви грешки. Трябва да се закачи в момент в който ги прави тези неща колата, въпроса ми е как това да стане аз докато стигна до сервиз, тя вече е загряла и проблема го няма.
                            Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                              Какво да и оправям ти нали сам видя че не ми вади никакви грешки. Трябва да се закачи в момент в който ги прави тези неща колата, въпроса ми е как това да стане аз докато стигна до сервиз, тя вече е загряла и проблема го няма.
                              Остави я да пренощува на сервиза и сутринта я закачете.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ето един файл, дето е от студена кола -> контакт -> пускане ФЕС графика -> палене -> работа до включване на 1-ва степен на вентилатора
                                Колата е 156 1.8TS 2001г. (втората от подписа ми), няма проблеми с паленето, няма играене на обороти, няма качени грешки.
                                Има инсталиран газов инжекцион от мен
                                Attached Files
                                Last edited by tonov; d.m.y г., 01:23.
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X